Herontwikkeling Oval Tower, Amsterdam

Opdrachtgever: Rubens Capital Partners & D/Dock

Adviseur: Saund

Werkzaamheden: Aanpassen alle E&W installaties begane grond, 1e en 13e verdieping

Omvang: ca. 4.500 m2

Start uitvoering: Q4 2022

In het jaar 2022 zijn Rubens Capital Partners & D/Dock gestart met de herontwikkeling van de Oval Tower in Amsterdam, in opdracht van Saund. Het project omvat een transformatie van het iconische kantoorgebouw tot een multifunctioneel complex met kantoren, commerciële ruimtes en een hotel.

Het project is een mooi voorbeeld van de voortdurende ontwikkeling van Amsterdam als een moderne en dynamische stad. De Oval Tower, oorspronkelijk gebouwd in de jaren negentig, was een van de eerste hoogbouwprojecten in Amsterdam en is uitgegroeid tot een iconisch kenmerk van de skyline van de stad.

De herontwikkeling van de Oval Tower zal het gebouw transformeren tot een modern, multifunctioneel complex dat voldoet aan de behoeften van de moderne werkomgeving en de hedendaagse gastvrijheidsindustrie.

Rubens Capital Partners & D/Dock hebben samengewerkt met gerenommeerde architecten en ingenieurs om het gebouw opnieuw te ontwerpen en aan te passen aan de moderne tijd. Het resultaat is een gebouw dat niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch aantrekkelijk en duurzaam.

Het complex zal worden uitgerust met de nieuwste technologieën op het gebied van energie-efficiëntie, inclusief zonnepanelen en geavanceerde klimaatregelingssystemen. Dit zal niet alleen leiden tot een lagere energierekening, maar ook bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de stad Amsterdam.

Een belangrijk kenmerk van het project is de combinatie van commerciële en hotelruimtes. Dit zal het gebouw aantrekkelijker maken voor bedrijven die op zoek zijn naar een flexibele werkruimte en voor reizigers die op zoek zijn naar een comfortabele en moderne accommodatie.

Al met al is de herontwikkeling van de Oval Tower een voorbeeld van een succesvolle transformatie van een iconisch gebouw tot een modern, multifunctioneel complex. Het project biedt mogelijkheden voor werken, winkelen en verblijven, terwijl het ook bijdraagt ​​aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de stad Amsterdam.